Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


16.) Barcelonai kaland

2010.07.21

Hétfőn búcsút vettünk Alextől, uccsó közös ebéd, adtunk neki köszönöm-ajándékot, fotókból, örült nagyon. ÉS vonattal röpke 4,5 óra alatt Barcelonába repültünk.
Este 10 körül éreztünk, felhívtuk Dávidot a művésztábor szervezőjét, hogy most merre.
A Glorias metró megállóhoz küldött minket, hogy ott majd vár ránk valaki, aki elvezet valahova, a többit majd megbeszéljük - remek :)


Kiderült, hogy ez nem az Artcatraz, mert onnan kirúgták a csapatot, hanem egy másik Squat.

 

Kép

 

Betoppantunk a gyárépület alsó szintjére, 40 csoki srác és egy két csaj közé. Laza vagyok, nem gáz, ezek jó fiúk, nem fognak bántani, igaz, hogy senki nem tudja hol vagyok és most még inkább eltűnök, nincsen gond, laza vagyok, jófejek, szeretem a drogdílereket, akármit kérnek mosolyogva megcsinálom, csak szabaduljak, laza vagyok... :) - ilyesmi gondolatok cikáztak az agyunkban, mikor odaértünk közéjük.

 

Kép

 


Rögtön spanyolul kezdtünk el beszélgetni velük, bemutatkozni, meg ilyesmi, ennek nagyon megörültek!
Kézfogás, bemutatkozás, majd leültünk, beszélgettünk, közben görcsösen magunkhoz szorítva a cuccainkat, lehetőleg senkihez és semmihez nem hozzáérve, a kijáratot fél szemmel mindig figyelve, menekülési utakon gondolkozva. Életemen először örültem annak, hogy Iván dohányzik.
Kirakta középre a dohányt, papírt, szűrőt - bár azt nem kellett volna, és akkor békesség :)

 

Kép

 

Beszélgettünk Kheraba-val, a főnökkel egy kicsit.
Kiderült, hogy bár mindegyikük  más országból jött, egy törzsből származnak, azért vannak itt együtt, hogy megírják és előadják a történelmüket  - a mű egyharmada kb. már el is készült, és egy fesztiválon előadták.
A "nappaliban" lévő kb 10 tv-ből egy mindig be van kapcsolva, és az előadás megy rajta videón.
A squat több szintes, övék az alsó szint. Ők az úgynevezett jófiúk - dílerkednek, papírt, fémet gyűjtenek, ügyeskednek.. Ezen kívül a főnöknek tuti, de szerintem a többieknek is van valami féle üzletük (pl a kurvák a környéken, nem tudom de NEM IS AKAROM TUDNI :) )
Kheraba egyébként töri tanár, maximálisan tisztban van Magyarországgal, a világgal.
A squat többi szintjén egyre feljebb laknak a rosszfiúk, legfelül a Ghánai menekültek - az egyik srác mondta, hogy ha nem akarunk szart, ne menjünk ki az utcára most éjszaka. (aha, gndoltuk, egy két méteres - eddig csak filmekben látott néger srác mondja, h ne menjünk el a bűnbarlangjukból, mert ODAKINT veszélyes!!!)

Egyébként mindenki mindenki testvére, nincsen hierarchia, de azért mégiscsak Kheraba a rangidős. A kézfogások, ölelések után, mondták, hogy mi is a testvéreik vagyunk, sőt megtanultuk a respect- köszöntésüket is, de ez már estére marad, mert

most mennem kell a főnökhöz, délben van valami gyűlés.
Szóval az elmúlt két napunk sztorija meg a fotó: este!! :)

HASTA LUEGO :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

malldae@maffia.hu

(Rasta, 2010.10.14 14:32)

Azert ennyire nem kell lehuzni a helyet mert mindenki rendes ember, sokat kuzdenek a hellyel csinalnak szinhazi eloadasokat, tanc eloadasokat es pentekenkent reggae bulikat! Sok nehezseggel kuzdenek mert a semmibol epitettek varat! Jo lenne ha nem terjednenek rosz hirek a helyrol, mert ez senkinek nem jo!

En is eltem veluk es mindenben segitokeszek!

harsanyijozsefne@gmail.com

(Mami, 2010.07.22 15:12)

Nekem is jobb lett volna nem elolvasni. Nagyon féltlek Titeket!

mit is keresel te ilyen helyen?

(anya, 2010.07.21 22:49)

Sziklamászás, ugrálás , idegenországban kóborlás.... úgy emlékszem ilyesmiről volt szó, mikor elmentetek.
Ez a "négeres gyártelep" nekem kissé durva helynek tűnik, nagyon nem örülök, hogy ott vagy . Remélem vigyázol magadra és Iván is rád. Szeretnélek mihamarabb biztonságosabb helyen tudni. Kérlek, írj valami megnyugtatót is!!!!

írás

(Orsi, 2010.07.21 16:52)

Sziasztok!!!!!!
Erre a beírásra vártam már napok óta, szóval amióta az smst megkaptam, hogy mi a szitu. Pfuh, azért most kicsit megkönnyebbültem. De azért vigyázzatok magatokra és pacsi a nagyfőnöknek, hogy peace legyen! :)
Pusza, Orsi